Lärandeseminarium

Den 7 september 2017 öppnades portarna till Stockholmsmässan i Älvsjö, det var nämligen dags för lärandeseminarium i eHälsalyftet!

De allra flesta seminariedeltagare lyckades få tag i sin namnbricka och bege sig mot sal K1. Väl i salen hälsades alla välkomna av moderatorerna Eva Pilsäter Faxner, primärvårdschef SLSO och Per Nemirovski projektledare eHälsalyftet.    

Först upp på scenen var Anna Segerberg och Petter Spanne från Ekan Management AB som genomför en löpande lärandeutvärdering där de följer projektet från början till slut. Med på scenen fanns också Rebecca Mosson från Karolinska institutet (KI) som berättade om KI:s utvärderingsresultat efter tema 1. Därefter tog processhandledare, utvecklingsledare och chefer plats på scen. De berättade om verksamhetsutveckling och hur tema 1 har fortskridit.

Innan sjukvårdsdirektör Mikael Ohrling äntrade scenen startade moderator Per igång den gigantiska "vulkanen" som fick igång hela publikhavet i gigantiska jätteapplåder.
 

Foto: Yanan Li

När lavan ur vulkanen lagt sig, presenterades Mikael Ohrling och han inledde sin presentation med ett konstaterande: ”Digitaliseringen inom hälso- och sjukvården har bara börjat”. Han varvade personliga berättelser med inspirerade och i många fall även komiska inslag kring verksamhetsutveckling och behovet av en gemensam värdegrund inom hälso- och sjukvården.

Därefter stod "mingelpaus" på agendan, samtliga seminariedeltagare gav sig ut i foajén och där fick de möjlighet att mingla med bl.a. utvecklingsledare, styrgruppsrepresentanter, representanter från 1177 m.fl. Efter pausen berättade projektgruppen om arbetet kring innehållet i tema 2 som kommer att bestå av "SLL patientprocesser och informatik".

Nu kör vi vidare med tema 2 som drar igång i höst!